Happy Scribe, käännöksiä ja tekstejä koneelta ihmisille

19.04.2023

Tuskailetko videoiden tekstitysten kanssa? Olet huomannut, että tekstien kanssa video saa paremmat näytöt ja sitouttaa yleisöä. Tai jos toimit julkisella sektorilla, saavutettavuuslaki määrittelee videoiden tekstityksiä.

Onneksi on tekoäly ja sen myötä helppo ja nopea Happy Scribe. Löysin tämän mainion ohjelman, kun julkishallinnon asiakas tilasi ensimmäiset 45 minuutin videot ja niille tekstitykset. Kollega joka on käyttänyt pidemmissä videoissa tekstejä vinkkasi Happy Scribestä.

Toki tekstejä suositaan muutenkin kuin saavutettavuuden vuoksi, videoita tekstitetään pääsääntöisesti niiden katselun lisäämiseksi. Varsinkin mobiilikäyttäjät pitävät mielellään laitteensa äänettömällä. Tekstitykset parantavat videoiden katselua ja katselun kestoa.

Muutaman minuutin tai 10 minuutin videot vielä tekstitin manuaalisesti, mutta lähes tunnin videoon tulee mieleen jo etsiä nopeampia tapoja.

Koska Happy Scribe oli minusta erinomainen ja miellyttävä tuttavuus, jaan siitä oleellisimmat myös sinun iloksesi. Käytän sitä jatkossa kaikissa tekstejä vaativissa töissä, ovat ne sitten äänitiedostoja, podcasteja tai videoita. Tein videot suomeksi ja tekstit suomeksi.

7 faktaa tekstitysohjelma Happy Scribestä:

  • Happy Scribessa on automaattinen käännösohjelma ja automaattinen tekstitystyökalu.
  • 119 kieltä, Suomikin mukana.
  • Tekstitys maksaa 12 e/tunti ja kesken työn voit joustavasti ostaa lisää aikaa, joka jää talteen seuraavaa työtä varten.
  • Helppo editori, jolla voit tehdä muokkaukset ja editoida tekstit kuntoon.
  • Yllättävän hyvä sanojen tunnistus ja taukojen tunnistus -> uudet kappaleet, välimerkit ja muut osuivat kohdilleen pääosin hyvin.
  • Käännökset latautuvat nopeasti, noin puolet tiedoston kestosta kuluu aikaa automaattiseen käännökseen ja tekstitykseen.
  • Voit opettaa Happy Scribeä ja ladata omia sanoja ja termejä, jotta se tunnistaa jatkossa paremmin oikeat sanat.
Minulla 45 minuutin videon lataukseen, editointiin ja valmiin tiedoston lataukseen kului aikaa reilut 2, 5 tuntia. 12 euron tuntihinnalla tekstityksen hinnaksi tuli 30 euroa.

Tältä tekstitys näyttää videolla. Sisältömarkkinointi verkkokaupassa.

PS. Näitä et nähnyt videolla. Nappasimme editorista talteen muutaman hassun käännöksen ennenkuin assistentti editoi ne kuntoon.

Tulin onnelliseksi, kun löysin ja testasin Happy Scriben, toivottavasti se tekee sinutkin onnelliseksi.