Illuusio ikuisesta nuoruudesta - Snapchat

18.04.2023

Snapchat on nuorten suosima kuvaviestisovellus. Snapchatissa ikuistetaan hetkiä jokapäiväisestä elämästä, lähetetään niitä kavereille tai jaetaan My Storyyn.

Yrityskäytössä Snapchat on pienyrittäjien keskuudessa aika vähäisellä käytöllä. Jos verrataan TikTokiin, Snapchatissa on vaikeampaa ansaita orgaanista näkyvyyttä. Isommat yritykset ovat ottaneet Snapchatin haltuunsa. Esimerkiksi olen usein törmännyt Lidlin, Mehiläisen tai YLEn mainosvideoihin.

Käyttäjät lähettävät kuvia ja videoita toisilleen. Kuviin ja videoihin voi piirtää lisätä tekstiä, tarroja, sijainnin, musiikkia. Lähes tulkoon mitä vain. Halutessaan kuvan tai videon voi julkaista omaan "My Storyyn", jossa kaikki käyttäjän kaverit voivat katsoa sitä.

Snapchatissä voi Discover osuudesta seurata uutistoimistoiden, julkkisten, vaikuttajien ja viihdesivustoiden julkaisuja (vertaa instagram feediin). Nykyään Snapchatissä voi myös katsella TikTokin ja Instagram reelsien kaltaisia videoita Spotlight osiosta.

Snapchatista löytyy myös kartta, josta voi seurata, missä kaverit menevät. Oman sijainnin saa otettua pois, mikäli sitä ei halua jakaa muiden kanssa. Sijaintia näkeviä kavereita voi myös rajata vain haluamiinsa henkilöihin.

Snapchatissa yritys voi kerätä näkyvyyttä tulevien asiakkaiden keskuudessa. Snapchattia käyttävä sukupolvi edustaa uudenlaisia kuluttajia, jotka ovat valmiita uppoutumaan tarinoihin (stooreihin) ja kokemuksiin sekä käyttämään uusinta tekniikkaa hyödykseen.

Snapchatin kohdistusominaisuuksien avulla mainontaa on helppoa kohdistaa tietylle yleisölle.

Kohdistusvälineitä

  • sijainti
  • käyttäjätiedot (ikä, sukupuoli)
  • kiinnostuksen kohteet
  • laitteet

Snapchatissa voi saavuttaa helposti yleisöjä, joita voit mukauttaa yrityksesi markkinointitarpeisiin.

  • Samankaltaiset yleisöt: Snapchat-mainos on mahdollista kohdistaa käyttäjiin, jotka ovat samankaltaisia ​​kuin nykyiset asiakkaasi.
  • Voit tavoittaa käyttäjät, jotka ovat jo olleet tekemisissä sovelluksesi/yrityksesi kanssa.
  • Mainospikselin avulla: Tavoita käyttäjät, jotka käyvät jo aktiivisesti verkkosivustoillasi.
  • Snapchat Ads Managerin avulla voit luoda mainoksia, käynnistää kampanjoita, seurata mainoskampanjan tehokkuutta ja optimoida tavoitteitasi yhdessä paikassa.

Snapchat mahdollistaa mainostamisen yrityksen koosta ja mediabudjetista riippumatta kaikille mainostajille. Snapchatissa mainostaminen on tehty helpoksi uuden mainostenhallintatyökalun avulla.

Hallintapaneeli ja mainostyökalu muistuttavat Facebookin mainostyökalua. Mainostamisen aloittaminen, kohderyhmän rajaus ja mainosten luonti onnistuvat helposti varmasti etenkin niiltä, joille muiden sosiaalisen median mainostyökalut ovat jo tuttuja entuudestaan.

Kaikesta huolimatta, pienyrittäjän kannattaa harkita onko Snapchat se kanava, jossa oma kohdeyleisö on. Se lienee enemmän isompien yritysten pelikenttä.

Snapchatin stooreissa puhuvat kyllä myös vaikuttajat, joten kannattaa tutustua sen mahdollisuuksiin.