Inspiraation ja unelmoinnin Pinterest

18.04.2023

Pinnaa maailman ihanimpia kuvia ja toteuta unelmasi. Luo virtuaalisia unelmakarttoja ja kerää tietoa, kuvia ja järjestä matkasi, reseptisi, kotisi sisustus tai ystävän syntymäpäiväjuhlat.

Pinterest on unelmoinnin ja inspiraation lähde - kuin naistenlehden illuusioelämää somessa

Pinterest on maailman kauneimpien kuvien kokoelma

Sovelluksessa jaetaan huoliteltuja ja kauniisti sommiteltuja kuvia ilmoitustaulutyyppiseen feediin. Se tarjoaa mahdollisuuden luoda ja ylläpitää kuvakokoelmia, jotka perustuvat johonkin teemaan, kuten tapahtumaan tai harrastukseen. Käyttäjät etsivät sovelluksesta monipuolisia inspiraation lähteitä aina hääsuunnitelmista sisustukseen ja viikon ruokalistaan. Tai kuten itse teen, kokoan inspiraatiotauluja henkilöbrändäykseen liittyen - kuvakulmat, pukeutuminen, sommittelu, kultainen leikkaus.

Pin It

Alustan erityispiirteisiin kuuluu myös sisällön "pinnaaminen" suoraan muilta verkkosivuilta. Tällöin sisältö tallentuu käyttäjän omaan Pinterest-tauluun, josta muut käyttäjät voivat pinnata sen edelleen omiin tauluihinsa.

Voit ladata selaimeesi PinIt nappulan, jolloin voit pinnata mistä tahansa verkkosivusta kuvat yhdellä klikkaukella.

Vertailu -> Instagram versus Pinterest

Instagram-profiili näyttää kurkistuksen käyttäjänsä elämään, kun taas Pinterest-taulut kertovat enemmänkin unelmista ja inspiraatiosta.

  • Pinterestillä on 431 miljoonaa kuukausittain aktiivista käyttäjää (2022)
  • Suomi: 750 000
Pinterestin käyttäjä on lähempänä ostopäätöstä kuin minkään muun kanavan käyttäjä. Hän etsi inspiraatiota ja usein myös ratkaisua. Jos luot yrityksellesi Pinterstiin tauluja, joissa on selkeät tiedot, hinnat ja linkki verkkokauppaan, helpotat ja nopeutat ostamista huomattavasti.

Suomalaisista brändeistä mm nämä löytyvät Pinterestistä - tuottavat inspiroivaa sisältöä: Eurokangas, Valio, Sisustussuunnittelu Annukka Tolamo, Askaremo, Muurla, Tikkurila, Tulikivi, Punainen norsu, Juhlasuunnittelu Ilonasi, Titityy, Lankava, Marimekko, Pukkila.


Itsekin ohjaan henkilöbrändäyksen valmennukseen liittyen opiskelijoita Pinterestiin.

Yrittäjien kannalta Pinterestin tehokas algoritmi on varsin hedelmällinen, sillä mainokset sulautuvat helposti käyttäjää kiinnostavaan sisältöön.

Onko asiakkaallasi aktiivinen ostotarve vai akuutti tarve?


Erityisesti, jos asiakkaasi tarve on uinuva, luot ostoärsykkeitä ja käytät Pinterestiä asiakkaiden ostohalun herättämiseen. Kokeile myös mainontaa Pinterestissä.

Pinterestin yritysprofiili on kätevä työkalu, jos haluaa koostaa yrityksen tuotteet tai palvelut visuaalisesti teemoittain tauluihin. Tätä kautta yritykset voivat myös sitouttaa käyttäjiä tarjoamalla ideoita ja inspiraatiota tuotteidensa ja palvelujensa eri käyttötavoista. Pinterestiin on simppeliä rakentaa haluttu visuaalinen ilme, koska pinnaukset eivät vanhene, ja ne ovat kokoelmissa järjestyksessä.

Pinterestissä käytetään hakutermejä enemmän kuin muissa sosiaalisen median kanavissa. Tämä mahdollistaa sen, että mainostaja tavoittaa juuri oikeasta aiheesta kiinnostuneet kuluttajat juuri oikeaan aikaan. Pinterestissä toimii kauniit visuaaliset mainoskuvat, perustuuhan itse sovelluskin kauniille visuaalisille kuville. Pinterestin teemaa noudattelevat kuvat sulautuvat helpommin feediin, jolloin käyttäjät eivät välttämättä aluksi tajua kyseessä olevan mainos. Yleensä tällöin käyttäjät klikkaavat kuvia herkemmin.

Tutustu myös Miten kasvattaa verkkosivujen liikennettä Pinterestin avulla.