Milleniaalien Instagram

24.04.2023

Visuaalinen, monipuolinen, kaupallinen ja kasvava milleniaalien somekanava =
Instagram. Instagram houkuttaa ja koukuttaa, Suomessa jo yli 3 miljoonaa käyttäjää. Toisin kuin Facebook, Instagram kasvaa.

Instagram on monipuolisin sosiaalisen median alusta, sillä perinteisen feedin lisäksi käyttäjät tuottavat tarinoita (story), Reelsejä /Keloja (15 - 30 sekunnin videoita) tai pidempia LIVE lähetyksiä.

Käyttäjät voivat ladata palveluun videoita ja kuvia, joita on mahdollista muokata suodattimilla, järjestää hashtageilla ja maantieteellisillä tunnisteilla. Julkaisuja on mahdollista tehdä julkisesti tai ne voi näkyä vain hyväksytyille seuraajille.

Käyttäjät voivat selata muiden käyttäjien sisältöä tunnisteiden ja sijaintien mukaan ja tarkastella trendaavaa sisältöä "explore" sivulla.

Käyttäjät voivat tykätä kuvista, seurata muita käyttäjiä, chatata, ja lähettää julkaisuja chatissa toisilleen.
Instagram direct, chat ja yksityisviestit.

Erilaiset Instagram-sisältö- ja julkaisumuodot

 • Perinteinen feed (seinä tai syöte) jossa sisältönä kuvat ja videot.
 • Stoorit (tarinoita), jotka näkyvät vain 24 tunnin ajan.
 • Stoorit voi halutessaan kuitenkin kiinnittää profiiliin Kohokohdiksi, jolloin niitä voi palata katsomaan milloin vain.
 • TikTokien kaltaisia Reelsejä eli 15-30 sekunnin videoita.
 • Instagramista löytyy myös "Shop" osio: käyttäjät voivat selata kaupallisia julkaisuja, joista pääsee suoraan ostamaan kyseisen julkaisun mainostamaa tuotetta.
 • IG Live Instagramissa pystyy myös lähettämään livelähetyksiä joita käyttäjät voivat seurata reaaliajassa keskusteluja, shoppailua, konserttia - mitä tahansa.

Miksi yrittäjän kannattaisi olla mukana juuri tässä kanavassa?

 • Instagramin avulla on helppo luoda harkittu ja selkeä kuva tarjoamastasi palvelusta tai tuotteesta.
 • Yksi suosituimmista, 3 miljoonaa suomalaista löydettävissä - siksi välttämätön myös monille pienyrittäjille.
 • Brändityökaluna toimiva visuaalinen alusta ja esimerkiksi Facebookiin verrattuna sitoutuminen Instagramissa voi olla jopa nelinkertaista.
 • Instagram on hyvä alusta B2C myyntiin, mutta siellä on mahdollista tehdä myös B2B myyntiä.
 • Jos lataat tuotevalikoimasi METAn Business Manageriin, sinulla on verkkokauppa - tuotekatalogista suoraa myyntiä, toki oman verkkokaupan kassan kautta.

Instagram on monien yritysten ykkösmarkkinointikanava ja visuaalisesti näyttävän tekemisen avulla on mahdollista sitouttaa seuraajia ilman mainosrahaa. Stoorien suorien linkkien avulla saat ohjattua kävijäliikenteen suoraan haluamaasi paikkaan: verkkosivuille ja verkkokauppaan.

Esimerkiksi Bakerika on luonut oman brändinsä mukaisen maailman Instagramiin - visuaalinen, johdonmukainen ja kiinnostava.

Miten luot toimivan Instagram-tilin ja opit tekemään erilaisia videoita?