Miten Applen iOS 14 julkaisu vaikuttaa Facebookissa?

19.04.2023

Jos et ole vielä reagoinut Facebookin mainosten hallinnan ilmoitukseen, jossa kehotetaan valmistelemaan mainostiliä tuleviin muutoksiin, suosittelen, että teet sen nyt.

Kyse on Applen ilmoituksesta ja yksityisyydensuojan muutoksesta. Tässä on siis taustalla muutos Applen iOS 14 laitteista ja asetuksesta, jossa käyttäjä määrittelee miten hänen verkkokäyttäytymistään voidaan seurata.

Jos haluat edelleenkin tehdä tuloksellista mainontaa konversiopohjaisesti, kannattaa oman verkkosivun domain vahvistaa Facebookin mainosten hallinnassa. Ilman toimenpiteitä mainosten tulokset saattavat heikentyä ja kohdentaminen muuttua, kun yksityisyydensuojan muutokset tulevat voimaan.

Kirjoitan aiheesta lisää, mutta tässä videossa Facebookin omat ohjeet domainin vahvistamiseen.

Huomio! Tiesithän, että Facebookin käyttäjille ja yrityssivujen ylläpitäjille on todella paljon tietoa suomeksi Facebookin ohje- ja tukikeskuksissa. Löydät tiedon äärelle, kun googlaat Facebook tai Instagram ja kirjoitat perään kysymyksen tai ongelman, johon tarvitset apua.

Facebook-pikselin päivitykset Applen iOS 14 vaatimuksille

Applen ilmoittamat iOS 14:n muutokset edellyttävät, että kaikissa App Storen sovelluksissa näytetään kehote iOS 14 -käyttäjille Applen AppTrackingTransparency-kehyksen mukaisesti. Nämä muutokset vaikuttavat tapaan, jolla Facebook vastaanottaa ja käsittelee konversiotapahtumia työkaluista, kuten Facebook-pikselistä.

Kun Apple edellyttää kehotetta ja se näkyy Facebookissa, kampanjoita iOS 14 -käyttäjille näyttävät mainostajat kokevat rajoituksia tietojen jakamisessa.

Jos käytät optimoinnissa, kohdennuksessa tai raportoinnissa Facebook-pikseliä, päivitä ja tee muutokset näissä.

  1. Vahvista toimialue ja domain verkkosivulle, jossa seuraat konversiota Facebook-pikselin avulla.
  2. Voit määrittää enintään kahdeksan erillistä kampanjan optimoinnissa käytettävää konversiotapahtumaa sivuston toimialuetta kohden. Voit määrittää nämä kahdeksan konversiotapahtumaa tapahtumien hallinnassa.

Huom! Erota Facebook Tapahtumat, jotka ovat siis aivan eri juttu kuin Business Managerin tapahtumien hallinta.

Tapahtumatietoja voi käyttää mainoskampanjoiden kohdentamisessa, optimoinnissa ja tulosten seurannassa.

Facebookin uusi koottu tapahtumien seuranta

Kootulla tapahtumien seurannalla tarkoitetaan protokollaa, jolla mitataan mainosten tehokkuutta. Se käsittelee niiden laitteiden verkkotapahtumia, joilla seuranta on kielletty. Tarkoituksena on helpottaa tehokkaiden mainoskampanjoiden näyttämistä ja samalla antaa asiakkaille mahdollisuus tehdä mainosseurantaan koskevia valintoja Facebook-alustalla.

Miten se toimii?

Toimialueillesi määritetään enintään 8 tapahtumaa olemasta olevasta pikselistäsi. Facebook antaa tapahtumille alustavat prioriteetit sen mukaan, kuinka tärkeitä ne ovat aiemmin olleet yrityksellesi.

Facebook soveltaa koottua tapahtumien seurantaa tapahtumiin, jotta iOS 14 -käyttäjien verkkotapahtumia voidaan mitata Applen AdTrackingTransparency-kehotteen edellytyksen tultua voimaan. Mikäli asiakas tekee useita toimintoja yhden konversiojakson aikana, koottu tapahtumien seuranta valitsee lähetettäväksi tapahtuman, jolla on korkein prioriteetti. Konversiotietoja voi hyödyntää näytettävissä iOS 14 -mainoskampanjoissa ja tulosten seurannassa.

Määritys

Määrittäminen tehdään vain kerran, ja Facebook on jo tehnyt alustavan määrityksen viimeaikaisen mainoskulutuksesi perusteella. Voit muuttaa toimialueidesi pikseleitä, tapahtumia ja prioriteetteja ilman kehitystoimenpiteitä.

Lisätietoja Facebookin tukisivustolta.