Parhaat ilmaiset kuvapankit

19.04.2023

Onko sinulla kuva-ongelma? Kuvapankki-ongelma? Tai tarvitsetko nopeasti videosisältöjä. Tuntuuko, että on vaikea löytää helposti ja nopeasti tekstiä tukeva kuva verkkosivuille, someen, blogikirjoitukseen tai powerpointiin? Et ole yksin. Visualisoituvassa maailmassa kuvien ja videoiden merkitys on valtavan kokoinen.

Kenties löydät Google-haulla helposti juuri sopivan kuvan, mutta onko sinulla oikeus käyttää sitä? Ei.

Jos budjetti on pieni, ilmaiset kuvapankit pelastavat pulasta. Ne tarjoavat buranaa kuvapäänsärkyyn. Suurin osa kuvista on täysin ilmaiseksi ladattavissa ja hyödynnettävissä, joten jos haluat olla varma, että käytät kuvia, joihin sinulla on oikeudet, käytä kuvapankkien kuvia. Videoiden suosio kasvaa valtavasti, joten monet kuvapankit tarjoavat myös ilmaisia videoita. Tekoäly avustaa myös kuvien tekemisessä ja tarjolla on AI-generoituja kuvia. Tutustu kotimaisen Rodeon AI-kuvapankkiin.

Miten itse reagoit kuvaan? Tutkimukset osoittavat, että kuvan merkitys yleisön reagointiin on huomattava. Facebook-julkaisuissa 37 % enemmän kommentteja ja tykkäyksiä tai yli kaksinkertainen määrä sitoutumista.

Videon ylivoima on käsittämätön: Se sitouttaa ihmisiä, se tuottaa enemmän liikennettä verkkosivuille ja verkkokauppaan ja ihmiset katsovat mieluummin lyhyen ohjevideon kuin lukevat tekstejä. Tässä dataa videon suosiosta. 7 vastustamatonta syytä miksi video on tehokkaampi kuin teksti (ja kuva).

Suosituimmat sosiaalisen median kanavat: TIkTok, Instagramin Reels ja Facebookin Kelat osoittavat, että lyhyet videosisällöt ovat jo täällä. Videot jylläävät myös verkkosivuilla, verkkokaupoissa ja mainoksissa.

Kokosin yhteen bloggaukseen omat suosikkini ilmaisista kuvapankeista. Nappaa suosikkisi.

Rodeo & Pixbuster

Suomalainen kuvapankki Rodeo tarjoaa globaalissa kuvamaailmassa parhaiten suomalaista sielunmaisemaa tukevaa kuvasisältöä. Vuosilisenssin lunastamalla pääset nauttimaan upeista kuvista, joista näkee heti, että laatua on ja Suomessa ollaan. Tämä kuvapankki on maksullinen. Tekoälyä hyödyntäviä kuvia - ovat muuten kiehtovia, varsinkin ihmisten kuvat pysäyttivät skrollaavan peukun. AI-generoidut kuvat löytyvät myös Rodeosta.

Rodeon verkkosivuilta löytyy myös ilmainen kuvapankki Pixbuster, jossa laajasti luontoon ja suomalaiseen elämänmenoon sopivia kuvia.

Unsplash

Kun hipsterit tulivat ja valloittivat maailman, Unsplashia kuvattiin hipsterien kuvapankiksi. Yhä vain suosikkini nro 1. Kuvat ovat moderneja, laadukkaita, niissä on tyyliä, josta tykkään. Kuin selaisin jonkun luontokuvaajan tai intohimona ihmiset -tyypin Insta-tiliä. Haku ei ole maailman paras, mutta kyllä etsivä kuvansa löytää. Jos haluat kiittää kuvaajia upeista otoksista, rekisteröidy käyttäjäksi ja käy kertomassa kiitokset.

Täältä löydän helposti visuaalisen ilmeen niin digitaalisen markkinoinnin koulutuksiini kuin upeita luontokuvia. Ota Unsplash, kun haluat viedä lukijasi vuoren huipulle tai kallionkielekkeelle. Unsplashaajat tunnistavat toisensa, joten huomaat että suosion myötä saatat törmätä kuviin monissa verkon sisällöissä.

Pexels

Valtavasti kuvia ja oikein laadukkaita sellaisia. Tämä taitaa pian mennä omallakin listalla ykköseksi. Jos Pexelsin kuvia pitäisi kuvata yhdellä sanalla: tyylikkäitä. Haku englanniksi ja suomeksi. Pexelsissä myös ilmaisia videoita.

Pixabay

Se stokkimaisempi, tavallisempi kuvapankki ja tuttu jo monelle sisällöntuottajalle. Valtavasti kuvia ja hyvät hakutoiminnot myös suomeksi. Kun tarvitset nopeasti kuvan esimerkiksi hakusanalle: tunteet , täältä löydät oikean kuvan. Tai videon.

Gratisography

Kuvapankkikuvat - no, niitä mahtuu 13 tusinaan, sanotaan. Gratisographyn perustaja Ryan McGuire halusi perustaa kuvapankin josta saa kummallisia, outoja, kauniita ja kiehtovia kuvia. Sellaisia kun kaipaat, mene sinne. Maailma on vähän vinksallaan, mutta hyvällä tavalla. Ainakin erotut kaikista muista heidän kuvillaan.

Kuvia Suomesta

Turhaudutko jenkkikuvapankeissa, kun etsit sopivaa kuvaa juhannusaaton toivotuksiin? Suomalainen kuvia Suomesta on kehittynyt valtavasti ja sieltä löydät helposti erittäin suomalaista luontoa ja mielenmaisemaa. Tein haun sanalla "liikenne" ja huvituin, kun kuvissa näkyy autiota tietä, junarataa tai yksinäinen traktori. Ah, niin suomalaista, ruuhkista ei tietoakaan.

Barnimages

Kahden rohkean latvialaiskuvaajan perustama kuvapankki. Missio on julkaista kuvia, joista ei näy kilometrin päähänkuvapankkimeininki. Ja niin todella on, laadukkaita, kekseliäitä, kauniita kuvia. Jos haluat patreoniksi, maksa kahvikupin hinta, pääset kiinni yhä parempiin kuviin.

New Old Stock

Tyylikäs tuulahdus menneestä ajasta. Upeita mustavalkoisia tunnelmia isoäitien ja -isien ajoilta. Itse käytän näitä kuvia ennen -tilanteiden kuvitukseen. Saat myös upean fiiliksen ja historiallista perspektiiviä esitykseesi.

Muita suosittuja kuvapankkeja: Death to Stock, haluaa todella haastaa kuolemaa stokkikuvalle, vaatii kirjautumisen, Freeimages ja Life of Pix.

Jos kuvien tekijänoikeudet kiinnostavat enemmän, tutustu Creative Commons- lisensseihin. CCO-lisenssillä varustetut kuvat ovat täysin vapaasti käytettävissä ja muokattavissa mainoksiin, julkaisuihin ja muihin materiaaleihin. Toki aina on hyvän tavan mukaista kiittää tekijää ja mainita kuvaajan nimi/kuvapankin nimi.

Toivottavasti inspiroiduit! Onnea visuaaliselle matkallesi!