Digimarkkinoinnin harjoittelijan mietteitä

19.04.2023

Moikka!

Olen Milja, Marjan digimarkkinoinnin harjoittelija. Tulin esittelemään itseni tänne blogin puolelle ja tekemään minut teille hieman tutummaksi.

Mitkä kokemukset toivat minut tähän? Lapsena vanhemmat muovailivat minusta myyntitykkiä. Seurailin isääni silloisissa autokauppa-hommissa ja kommentoin välillä nasevasti myyntitilanteita. Minua kiinnostivat kuitenkin vielä enemmän luovemmat alat. Halusin vaihdellen näyttelijäksi, laulajaksi tai vaatesuunnittelijaksi. Lukioon mentäessä työmahdollisuuksien määrä luovalla alalla alkoi epäilyttää ja tulevaisuuden suunnitelmat vaihtuivat psykologian opintoihin. Valmistuessani en tiennytkään, mitä halusin tehdä ja eksyin Marimekkoon. Päädyin työskentelemään yrityksessä monta vuotta, myös opiskellessani kansainvälisen liiketalouden opintoja Metropoliassa. Muoti vei loppujen lopuksi mennessään ja päätin lisätä osaamistani Helsinki Design School Muotimarkkinoinnin tutkinnolla. Tein harjoittelun Ivana Helsingillä ja tämän jälkeen palvelumuotoiluyrityksessä. Välissä kävin vaihdossa Italiassa, jossa opiskelin kestävää kehitystä ja johtamista.

Viimeisen vuoden aikana olen kirjoittanut opparia ekologisista pakkauksista ja tehnyt stylistin töitä. Havahduin kuukausi sitten, että nyt alkaa olla aika astua kunnolla työmaailmaan ja etsiä itselleni vakituinen työ. Samalla minua kutkutteli oman yrityksen perustaminen. Laitoin hakemusta myös Future Marjalle, vaikka parin kuukauden harkkapaikka ei ollut ihan ideaalinen täysipäiväistä työtä etsiessä. Marjan ilmoitus kuitenkin houkutteli ja inspiroi. Meillä synkkasi Marjan kanssa haastattelussa heti ja ideoimme kaikkea jännää. Marja vaikutti lämpimältä ja välittävältä, mikä sai minut haluamaan hänelle töihin entisestään. Koin myös, että häneltä saisin paljon eväitä tulevaan yrittäjyyteeni. Omaamme Marjan kanssa samanlaiset arvot ja haluamme toimia eettisesti kaikessa, mitä teemme. Lisäksi emme ole kumpikaan liian tiukkapipoisia, joten työskentely sujuu mutkattomasti.

Kolmisen viikkoa takana ja fiilikset ovat katossa. Marja on joustanut ihanasti stailistihommien tuomien kiireiden kanssa ja olemme pärjänneet hyvin etätöistä huolimatta. Olen saanut käyttää paljon visuaalista luovuuttani ja Marja on antanut luottavaisesti vapaat kädet. Odotan innolla, mitä loppuharjoittelu tuo tullessaan.

Ihanaa kevättä kaikille!

-Milja