Epätoivosta levolliseen mieleen

19.04.2023
Kiitos Marja, sananikkari, kirjoittamisen ja innostamisen mestari!

Yrittäjä Päivi Linnapuomi Muovi & Lelusta kertoo kehitysprojektista 2020 ja yhteistyöstä Marja Nousiaisen kanssa.

1. Millaisia haasteita teillä oli, kun tulitte asiakkaakseni?

Kun meille myönnettiin kehitysrahoitus, olo tuntui epätoivoiselta. Mistä aloitamme, mikä on tärkeintä, mistä alkuun? Oli valtavasti tekemistä, vastuuta rahan käytöstä. Mielessä risteili miljoona kysymystä.

2. Millaisia tavoitteita teillä oli?

Tavoitteena oli kehittää liiketoimintaa kaikilla osa-alueilla, yrityksen tavoitteen ja brändin kirkastaminen, visuaalisen ilmeen uudistaminen, somen, uutiskirjeen ja verkkokaupan sisältömarkkinointi, uusien ohjelmien ja toimintojen käyttöönotto, työn tehostaminen ja paljon muuta.

Suurimpana tavoitteena oli luonnollisesti verkkokaupan myynnin lisääminen, kivijalkakauppaa unohtamatta.

3. Miksi päätitte valita juuri minut?

Marja Nousiainen oli tuttu sosiaalisen median tekijä ja kouluttaja. Olin osallistunut Marjan innostaville kursseille.

4. Miten kuvailisit Marjan osaamista?

Marja osoittautui kultakimpaleeksi projektillemme. Hän on monitaituri, mahtava organisoija ja hän panee tuulemaan. Missään ei jahkailtu. Koko ajan tapahtui. Hänellä oli loputtomasti ideoita ja ehdotuksia, mutta hän myös teki hartiavoimin töitä niiden toteutumiseksi.

Marjalla on paljon verkostoja, joita hän hyödynsi projektiimme. Projekti eteni suoraviivaisesti. Yli puolen vuoden urakointi on päätöksessä ja olemme todella kiitollisia Marjan loistavaan panokseen yrityksemme hyväksi.

4. Mitä Marja sai kanssanne aikaan?

Hänellä oli kokonaisuus hallussa kaiken aikaa, vaikka monta muutosta oli samaan aikaan vireillä.

Aluksi tehtiin asiakaskysely, jolla haluttiin selvittää missä ollaan nyt: asiakkaiden mielipiteitä verkkokaupasta, myymälästä ja uutiskirjeestä. Kyselyn toteutti ja tulokset veti yhteen liiketalouden AMK-opiskelija opinnäytetyönään. Vastauksia saatiin yli 700 ja tulokset vahvistivat yrityksen asiakaslupaukset, hyvä ja ripeä palvelu ja nopeat toimitukset ovat asiakkaiden mielestä ihan aitoja ja verkkokaupan jatkuva kehittäminen on tuonut tulosta.

Samaan aikaan freesattiin visuaalista ilmettä niin verkkokaupassa kuin myymälässä, jonne suunniteltiin mainostaulut ja kyltit. Kehiteltiin slogan Pieni suuri kauppa.

Tehtiin ensimmäinen FB live ja opeteltiin tekemään videosisältöjä YouTuben lisäksi myös Facebookiin ja Instagramiin. Täsmennettiin sosiaalisen median eri kanavien tehtäviä, tavoitteita ja sisältöjä.

Kirjoitettiin ja kuvattiin perheyrityksen tarinaa ja rohkaistiin henkilökuntaa kertomaan työstään.

Editoitiin markkinointitekstejä, lomakkeita ja kaikkia sisältöjä ja tuotteistettiin tiettyä tuoteryhmää.

Lisäksi tehtiin mediatiedotteita joiden pohjalta mm Hesari teki jutun.

Ja vielä paljon muutakin.

5. Millaisia tuloksia olette saaneet?

En edes voi kuvitella, mitä koko projektista olisi tullut ilman Marjan panosta. Kiitos sananikkari, kirjoittamisen ja innostamisen mestari!

Vielä on aikaista sanoa tarkempaa, mutta myynti on kasvanut ja suhtaudun tulevaisuuteen levollisemmin kuin ennen kehitysprojektia.


Kiitos Päiville ja Esterille (kuvassa) ja kaikille pienen suuren kaupan työntekijöille, että sain olla matkassanne syksyn 2020. Ihailen erityisesti Päivi Linnapuomin kykyä nähdä kokonaisuuksia ja kehittää omaa osaamista, verkkokauppaa ja sen eri osa-alueita ja koko yritystä väsymättä ja vuodesta toiseen.

Juuri tällaisia paikallisia, inhimillisiä ja ihmisen kokoisia kauppoja tarvitaan ja luonnollisesti koronavuonna halu auttaa pientä paikallista pärjäämään isojen kilpailijoiden puristuksessa tuntuu poikkeuksellisen tärkeältä.

Muovi ja Lelu on vuonna 1968 perustettu perheyritys joka myy nimensä mukaisia tuotteita. Se on kiistämättä yksi Suomen vanhimmista lelukaupoista. Myymälä palvelee Keravalla ja verkkokauppa ympäri Suomen vuodesta 2013 alkaen.

Marja haastatteli Päivi Linnapuomea verkkokaupan haasteista. Katso video verkkokaupan kehittämisestä