FutureMarjan bisnes päälaelleen

18.04.2023

Tyrkyttämisestä houkutteluun!

Vuonna 2021 pistän kaikki effortit FutureMarjan brändiin, tuotteistamiseen, hinnoitteluun, yhteisöön, verkkoalustaan ja verkkokauppaan. Ja vielä, keskityn ydinasiakkaani määrittelyyn ja palveluun sekä ostopolun toimivuuteen.

Nyt projekti on käynnistynyt, siirsin verkkosivun blogeineen wordpressistä ja uutiskirjeen Mailchimpistä Kajabiin. Kerron lisää Kajabista, kunhan saan ensimmäisen verkkokurssini auki, mutta ensimmäiset kokemukset ovat riemastuttavia, osaan itse tehdä kaikki integraatiot, sillä koko bisneksen pyöritys onnistuu yhdellä Kajabilla!!!

Miksi?

Olen jo vuosia toiminut kouluttajana eri puolilla ja ollut riippuvainen kumppaneista, yrityksistä ja koulutustaloista. Tarjouspyyntöjä tulee sieltä ja täältä, hyvin erilaisille yleisöille ja erilaisin sisällöin ja toivein. Olen koettanut hinnoitella tuotteeni niin, että varmistan keikan saamisen ja tasapainotellut hinnan ja työmäärän välillä.

Osa koulutusten rahoituksista näille mainituille koulutustaloille tulee avustuksina tai hankkeina, ja siinä sitten puristetaan hinnat tiukoiksi. Koska kouluttajana olen sen ravintoketjun viimeinen lenkki, omat katteet jäävät silloin tällöin pieniksi.

Saan osallistujilta erinomaisia arvioita koulutuspalautteissa ja rakastan työtäni.

Vuosien saatossa minulle on kuitenkin tullut vahva intuitio, että vain osa yleisöistäni on oikeasti minun yleisöäni. Sellaisia tyyppejä, jotka aidosti pistävät koulutuksen aikana muutoksen vireille omassa työssään.

Kun markkinoin e-kirjaani Menesty somessa 2015, kohdensin sen valitun ikäisille naisyrittäjille, joilla oli samanlaisia kiinnostuksen kohteita, pelkoja ja halua oppia sosiaalisesta mediasta. Arvaat varmaan, että juuri sellaiset naisyrittäjät olivat kirjasta eniten innoissaan, jakoivat tietoa ja ostivat sitä. Samoja tuloksia olen saanut myöhemmin kaikissa digitaalisissa koulutuksissani. Kyse on erityisesti siitä, että osaan puhutella omaa asiakaspersoonaani sitouttavasti, mutta yhtälailla kyse on myös arvoista ja oman heimon löytämisestä.

Outboundista inboundiin

Näiden kokemusten perusteella tiedän, että inbound -markkinointi toimii paremmin. Tämä tarkoittaa siis juuri sitä, että käännän koko homman ylösalaisin ja alan yhä vahvemmin tuottamaan sisältöä, joka puhuttelee asiakaspersoonaa ja houkuttelee hänet luokseni. Minun ei tarvitse tyrkyttää eikä tarjota haluttomille (outbound), vaan löydämme toisemme digitaalisen markkinoinnin asiakashankinnan keinoin. Minun ei myöskään tarvitse käyttää tässä välissä koulutustaloja, vaan puhuttelen suoraan asiakastani. Saan parempia tuloksia, tyytyväisempiä asiakkaita ja aitoa muutosta aikaan.

Ihmiset valitsevat 2020-luvulla kouluttajan, joka kykenee näyttämään omat tuloksensa mieluummin kuin ison koulutustalon ja pahimmassa tapauksessa kelkasta pudonneen lehtorin opit.

Opiskelin koko vuoden 2019 myynnin ja markkinoinnin digiosaajaksi AMK-opinnoissa Haaga-Heliassa ja sen aikana tajusin, että parhaat opettajat ovat niitä jotka tekevät itse. Eli ottavat riskejä, kokeilevat, käyttävät omaa rahaa. Kaikki kunnia digiosaajakokonaisuudelle, mutta mukana oli myös opettajia, jotka, siitä huolimatta että opettivat verkkokaupan perustamista, eivät olleet koskaan perustaneet markkinoilla toimivaa verkkokauppaa, tai tehneet hakukoneoptimointia tai markkinoinnin automaatiota 10 vuoteen. Erityisesti digitaalisessa markkinoinnissa jatkuvan oman tekemisen kautta saatu oppi näkyy ja luo uskottavuutta.

Kuten Tony Robbins, monen laptop miljonäärin, esikuva sanoi helmikuussa 2020:

People are choosing self education over traditional education & their own trial and error. The world is voting with their wallets that they would rather learn from a professional doer than a professional teacher... Creating an industry Forbes says will triple by 2025.

Tutustu suosittuihin verkkovalmennuksiini.