Kajabi - osaamista myyvän yrittäjän paras kaveri
Miten ja miksi päädyin Kajabiin?
Koska halusin ottaa verkkosivut omiin käsiini ja yksinkertaistaa ja automatisoida tekemistä niin paljon kuin mahdollista. Halusin palvelun, jossa minua palvellaan ja jossa on sekä ammattilaiset että yhteisö joka opastaa, neuvoo ja tukee.
En koskaan tykännyt wordpressistä tai kunnolla oppinut tekemään wordpressilla sivuja itsenäisesti, vaan tarvitsin siihen ammattilaisen. Niin omiin sivuihini kuin asiakkaidenkin sivuihin.
Koska tätä elämänvaihettani leimaa valtava halu toimia mahdollisimman itsenäisesti, Kajabi toi siihen ratkaisun. Halusin mahdollisimman yksinkertaisen ja toimivan paketin, niin että saan kaikki yrityksen ja myynnin pyörittämiseen yhdellä ja samalla alustalla.
Olen omaa osaamistani verkkokurssien muodossa myyvä yrittäjä, eli tarvitsen:
- verkkosivun
- blogialustan
- uutiskirjesysteemin
- markkinoinnin automaatioratkaisut
- podcastalustan
- verkkokaupan
- myyntisivut
- oppimisalustan
- erilaisia lomakkeita
- yhteisön ylläpidon jäsenille
- analytiikan
- kunnollisen asiakastuen
Nämä kaikki olen saanut Kajabissa.
Lisäksi Facebookista löytyy yhteisö, jossa voi kysyä ja Kajabilla on paljon esimerkkejä toimivista businessmalleista. Esimerkiksi että mistä se oma verkkokurssi kannattaa lähteä rakentamaan.
Digiajan yrittäjällä on valtavan paljon isoja ja pieniä asioita hallittavaksi, joten jos jotain voi yksinkertaistaa ja automatisoida, Kajabi on yksi vaihtoehto.
Kajabi ei ole ilmainen, edullisin vaihtoehto kustantaa 149 dollaria kuukaudessa, jonka saat 119 dollarilla, jos maksat koko vuoden kerralla. Mutta eivät muutkaan palvelut ja työkalut ilmaisia ole. Helposti wordpress-sivujen lisäpluginien käyttö maksaa joitain euroja tai joitain kymppejä kuukaudessa. Lisäksi tekemiseen kuluva aika ja ongelmien korjaaminen kannattaa muistaa. Usein se kyllä unohtuu.
Jotta ymmärrät mistä puhun, kerron ajasta ennen Kajabia. Wordpressin lisäksi minulla oli käytössä ainakin Teachable verkkokurssien hallintaan, Woocommerce kaupankäyntiin ja Checkout kassana, Mailchimp uutiskirjeisiin, Bookly ajanvarauksiin, Sumome sähköpostitilausten keräilyyn, Yost Seo analytiikkaan...
Kuten aiemmin blogissani kirjoitin Luo henkilökohtainen verkkosivu 5 päivässä, olen itse käyttänyt wordpressin lisäksi mm. bloggeria, squarespacea, wixia ja weeblyä eri yhteyksissä, omissa yrityksissä ja henkilökohtaisessa brändäyksessä, yhdistystoiminnassa, vapaaehtoistyössä ja tuotteiden myynnissä. Esimerkiksi Menesty somessa e-kirjan myyntisivu oli Squarespacessa.
Sen vielä sanon, että mitä enemmän voit keskittyä ydinosaamiseesi, ja luottaa siihen, että muuten homma toimii automaattisesti ja helposti, sitä paremmat mahdollisuudet sinulla on menestyä!
Täältä voit lukea lisää verkkokursseistani Kajabilla.