Linkedin - hyväosaisten työelämän hiekkalaatikko

27.10.2023

Asiantuntijoille ja ammattilaisille

Perinteisestä työnhausta ja rekrytoinneista tutusta kanavasta on tullut täysiverinen asiantuntijastatuksen rakentamisen ja ajatusjohtajuuden luomisalusta. Linkedin on sosiaalisen myynnin kanava, koska oman verkoston ihmisten kanssa vuorovaikutus on kanavassa luonnollista ja helppoa niin julkaisujen tekemisen, niihin kommentoinnin tai yksityisviestien avulla. Myynti tapahtuu yksityisviestein, omalla aktiivisuudella, verkoston huomioimisella ja herkkyydellä nähdä tarpeita, tarjota palveluita ja olla mukana aktiivisesti. 

Linkedinissä luodaan verkostoa, ja siellä siis verkostoidutaan ja luodaan yhteyksiä muihin käyttäjiin.

Ensimmäinen tehtäväsi Linkedinissä on kasvattaa verkostoa. Tee hakuja, pyydä ihmisiä verkostoosi ja verkostoidu aktiivisesti itsekin. 

Tutustu ohjeisiini; Miten luot profiilin Linkediniin, vinkkejä sisällöntuotantoon ja miten ajat Linkedinistä liikennettä omille verkkosivuillesi, blogiin. 

MIKSI YRITTÄJÄN KANNATTAISI OLLA MUKANA JA MITEN?

Linkedinin avulla on helppoa pitää yhteyttä. Linkedinin feedistä muut käyttäjät näkevät, mitä teet parhaillaan. Se on hyvä alusta aloittaa keskustelut ja liittyä niihin kollegoiden ja potentiaalisten asiakkaiden kanssa.

LinkedInissä voit julkaista omia artikkeleita ja oikeita avainsanoja käyttämällä saat näkyvyyttä ihanteellisten asiakkaiden keskuudessa.

Jos kirjoitat tällä hetkellä blogia tai hostaat podcastia, voit myös jakaa tekstisi tai podcastisi Linkediniin ja tavoitat uutta yleisöä.

Säännöllisen sisällön julkaiseminen LinkedInissä, relevanttien artikkelien kommentoiminen ja päivitysten jakaminen tekee sinut ammattilaisena näkyväksi potentiaalisille asiakkaille.

LinkedInissä voit kirjoittaa juuri sen, mitä haluat verkostosi ja potentiaalisten asiakkaiden tietävän sinusta ja brändistäsi. Haluatko keskittyä tiettyyn taitoosi? Kirjoita se otsikkoosi (Header) sekä esittelyysi (About). Etsitkö uusia mahdollisuuksia? Sisällytä se otsikkoon. Etsi alasi vaikuttajat ja lähetä yhteyspyyntöjä.

Tiesitkö, että? 

  • Linkedin on julkaistu vuonna 2003
  • Linkedin on vanhin sosiaalisen median kanava
  • Linkedin käyttäjiä yli 900 miljoonaa maailmanlaajuisesti.
  • Suomessa Linkedinillä on lähes 2 miljoonaa käyttäjää.
  • Käyttäjistä suurin osa on milleniaaleja.

Käyttäjät toimialoittain: https://www.tomlaine.com/blog/2021/4/26/suomalaisten-linkedin-tilastot-2021-vline-yrityksesi-strategiseen-ptksentekoon

Mihin ja miten kanavaa käytetään?

Linkedin on kuin businessihmisten Facebook. Se on yksi suurimmista sosiaalisen median verkostoista, kun on kyse liiketoiminnasta. Nykyään alustalla on miljoonia ammattilaisia ​​kaikilta eri aloilta. Linkedinissa hyödynnetään verkostoitumista ja muun muassa luodaan uusia liidejä omille verkkosivustoille. Käyttäjät kirjoittavat palveluun ansioluettelonsa, harrastuksensa, kiinnostuksen kohteensa ja pyytävät ja antavat suosituksia entisiltä esimiehiltä ja työkavereilta sekä suosittelevat muita. Palvelussa jaetaan oman mielenkiinnon mukaisia työelämään liittyviä julkaisuja, kerrotaan itsestä työtekijänä, haetaan töitä ja asiakkaita verkoston avulla.

Linkedin on myös yrityksille mahtava paikka tulla nähdyksi. LinkedInin ominaisuudet auttavat pienyrittäjää varmasti menestymään!

FutureMarjan uutiset. Tilaa ja kokeile!

Lue viikottain ilmestyvä FutureMarjan kirje.