Miten kasvattaa verkkosivujen liikennettä Pinterestin avulla?

19.04.2023

Pinterest on sosiaalisen median kanava, jossa keskitytään visuaaliseen sisältöön kuvia jakamalla. Sivustolla voit hakea avainsanoilla sinua kiinnostavia kuvia tai selailla etusivulla sinulle suunniteltua sisältöä.

Mutta miten Pinterestiä voi käyttää yrityksesi tai henkilöbrändisi hyväksi?

Pinterest on voimakas sovellus, sillä sinulla ei tarvitse olla yhtään seuraajaa ja silti sisältösi löydetään. Pinterestin avulla saat helposti liikennettä sivustollesi oli se sitten verkkosivu, blogi tai Instagram.

Ensimmäinen askel on käyttäjän luominen.

Tässä yksityiskohtaiset ohjeet aloitukseen:

 1. Luo käyttäjä
 2. Valitse yrityksesi nimi ja valitse valikosta parhaiten yritystäsi kuvaava ala
 3. Linkitä verkkosivusi
 4. Yhdistä Instagram, Youtube ja/tai Etsy tilisi
 5. Paina kynä-ikonia nimesi vieressä ja lisää profiilikuva/muokkaa nimeäsi jne. ja paina valmis
 6. Klikkaa vahvistukset-painiketta ja vahvista nettisivusi ja muut kanavasi. Näin voit seurata kävijätoimintaa.
 7. Paina profiilissasi plus-ikonia ja luo ensimmäinen taulusi. Lisää kuvaava otsikko esim. Vinkkejä henkilöbrändiin. Valitse taulujen nimet, niin että ne löytyvät helposti ja kertovat yleisölle sisällöstä.
 8. Tämän jälkeen etsi taulu profiilistasi ja paina kynä-ikonia. Lisää kuvaus ja avainsanat. Valitse kategoria ja lisää kansikuva.
 9. Luo ensimmäinen Pin painamalla plus-ikonia.
 10. Lisää otsikko ja kuvaus. Lisää kohdelinkki! Tämä on tärkeää, jotta ihmiset löytävät sinut.
 11. Lisää kuva/video, klikkaa julkaise ja valitse, mihin tauluun haluat sen lisätä.

Kun haluat kasvattaa liikennettä nettisivuilla, ilmaisilla keinoilla pääset hyvin alkuun ja pitkällekin. Pinterest-mainonta on asia erikseen, mutta myös oivallinen tapa, jos sinulla on jo paljon omaa sisältöä kanavassa.

Jaa sisältösi suoraan sosiaalisen median kanavaltasi tai verkkosivultasi Pinterestiin. Tätä kutsutaan myös pinnaamiseksi (Pin It).

 • Esimerkiksi Instagramissa kuvasi yläreunassa on kolme pistettä, klikkaa sitä
 • Klikkaa seuraavaksi Jaa kohteeseen-näppäintä.
 • Klikkaa Tallenna Pinterestiin-näppäintä ja ruudulle ilmestyy kuvasi ja ehkä myös Instagramissa olevan kuvan kuvaus ja avainsanat. Valitse vain kuva.
 • Valitse taulu, johon tallennat kuvasi tai luo kokonaan uusi taulu.
 • Kun kuvasi on tallennettu, paina view/katso painiketta ja näet kuvasi valitsemallasi taululla.
 • Klikkaa kuvaa ja sen jälkeen taas kolmea pistettä.
 • Muokkaa lisäystä ja kirjoita Huomio itselle-osioon avainsanoja, joilla ihmiset löytävät kuvasi paremmin.

Tärkeintä on olla johdonmukainen. Jos aloitat linkittämään sivuiltasi kuvia Pinterestiin, tee niin suurin piirtein kaikelle sisällölle. Sen täytyy olla jatkuvaa, sillä Pinterest palkitsee aktiiviset sisällöntuottajat.

Löydä parhaat avainsanat

Pinterest tutkii avainsanojasi, jotka sijaitsevat taulujesi nimissä ja kuvauksissa, pinnauksiesi kuvauksissa ja linkkiesi tiedoissa. Avainsanojen täytyy kuitenkin olla lisätty näihin luonnollisesti. On tärkeää, että kuvia ei kohdenna kaikille. Kohdenna sisältösi omalle kohdeyleisölle ja käytä avainsanoja, joita he käyttäisivät haussa.

Miten löytää avainsanoja?

 1. Käytä Pinterestin hakukenttää. Kun haet esimerkiksi sanalla DIY (do it yourself), hakukentän alle ilmestyy alavalikko, jossa on muita sanayhdistelmiä. Näitä haetaan usein sanan DIY kanssa.
 2. Kun haet esimerkiksi sanalla DIY, kuvien yläpuolelle ilmestyy lisäksi muita sanoja ja sanayhdistelmiä laatikoissa. Nämä ovat usein haettuja sanoja Pinterestissä yhdistettynä sanan DIY kanssa.

HUOMIO! Sanayhdistelmät ovat parhaita avainsanoja Pinterestissä.

Sisältö

Jos sisältösi käsittelee vaikka vinkkejä johonkin asiaan liittyen, lisää kuva, jossa otsikko kuvaa sisältöä. Tee siitä myös visuaalisesti houkutteleva. Ota huomioon sesongit ja juhlat, johon voit linkittää samaa sisältöä. Käytä kuvissa pystysuoraa muotoa: 2:3 ratio - esim. 1000 x 1500 px. Jatkuva sisällön luonti on aikaa vievää ja raskasta. Siispä voit jakaa samaa sisältöä eri muodoissa. Mieti sisällöllesi eri kohdeyleisöjä, luo eri kuvat ja otsikot. Näin sama sisältösi saavuttaa mahdollisimman paljon ihmisiä ja tuo helpommin liikennettä sivustollesi.

Teksti Milja Lammi.

Seuraa FutureMarjaa Pinterestissä

Ideoita erottuviin ja persoonallisiin henkilökuviin löytyy Pinterest -kansiostani: Henkilöbrändi ja ammattimaiset valokuvat