Salakavalasti myyntiä yritysblogilla

19.04.2023

Yritysbloggaaminen on yksinkertainen ja halpa tapa tehdä sisältömarkkinointia ja houkutella oikeat ihmiset tutustumaan tuotteisiin tai palveluihin.

Kun kirjoitat tekstin muotoon, omin sanoin, osaamistasi, asiantuntemustasi tai tuotteidesi käyttötapoja, saatat salakavalasti auttaa ihmisiä ja olet hyödyksi.

Aloita heti ja vastaa esimerkiksi usein kysyttyihin kysymyksiin. Kielen täydellinen osaaminen tai kuvat eivät ratkaise, vaan oman alasi tuntemus, joka väkisin puskee tekstistä läpi.

Yritysblogin pito on paras keino saada jatkuvasti uutta sisältöä verkkosivuille, lisätä kävijämääriä. Kyllä vain! Monien asiakkaideni Google Analytics-tulosten mukaan kymmeniä prosentteja, ja siten nousta esiin hakukoneissa.

Muista kirjoittaa ymmärrettävästi ja käyttää tekstissä niitä avainsanoja, joita ihmiset käyttävät Google-hauissa. Vain siten yritysblogisi tulee löydetyksi ja oikeat ihmiset löytävät sen. Avainsanat ovat sanoja, joita sinä tutkit esimerkiksi Google Ads avainsanatyökalu ja käytät kaikissa sisällöissäsi ja pyrit sitä kautta päätymään tuloksiin, kun ihmiset etsivät tietoa hauissa. Long tail avainsana on vielä parempi, sillä voit täsmentää sekä hakuja että löydettävyyttäsi.

Avainsana: kahvila

Hakulauseke: kahvilat Lahti

Long tail avainsana: koiraystävällinen kahvila Lahti

Yritysblogin tärkein tavoite on luottamuksen rakentaminen. Kun yrittäjä ryhtyy auttamaan ihmisiä, antaa vinkkejä ja vastauksia niihin kysymyksiin joita ihmiset googlailevat, blogi alkaa toimia. Se alkaa tuottaa kävijöitä, kommentteja, jakoja. Pikkuhiljaa luottamus kasvaa. Siksi homman pitää olla säännöllistä ja jatkuvaa, mutta sen ei tarvitse olla juhlallista, täydellistä tekstiä tai pitkiä jaaritteluja. Kolme kappaletta ja pari kuvaa riittää mainiosti.

Hyvä esimerkki siitä miten bloggaamalla yritys saadaan kasvuun, on vanha kunnon River Pools and Spas, reilun kymmenen vuoden takaa Virginiasta Yhdysvalloista.

Muistatko 2008 talouskriisin joka ajoi monen firman vaikeuksiin tai konkurssiin?

Näin kävi myös uima-allasyritys River Pools & Spalle. Talouskriisi oli shokki yrittäjille, jotka masentuivat ja ihmettelivät mitä nyt tehdä. Koska puhelin ei soinut ja töitä ei ollut, yksi yrityksen perustajista, Marcus Sheridan, alkoi kirjoittaa verkkoon blogia. Ja nerokkuus piili siinä, että hän vaihtoi uima-allaskauppiaasta asiakkaan puolelle ja vastasi jokaikiseen kysymykseen joita hänelle oli 8 vuoden yrittäjyyden aikana kertynyt asiakkaiden kanssa kasvokkain.

Blogi alkoi toimia, koska yrittäjä tajusi verkon mahdollisuudet, oli hyödyksi, kohdensi tekstinsä tietoa etsiville ja halusi kasvattaa kiinnostusta ja ihmisten halua investoida.

Koska yrittäjä hyppäsi asiakkaansa housuihin, hän osasi kirjoittaa sisältöä jota ihmiset halusivat. Hän ei tyrkyttänyt tai myynyt, vaan auttoi ongelmissa, tarpeissa ja haluissa - ja unelmissa - ja kohdensi sisällöt tietoa etsiville. Näin kirjoitukset myös löytyivät. Blogissa on erilaista sisältöä ensikävijälle tai syvempää tietoa haluavalle. Uima-altaat ovat kohtuullisen isoja investointeja, joten on luonnollista että ostoa harkitseva googlailee useaan otteeseen. Jos hakutuloksissa nousee aina yksi yritys, arvaat varmaan kuka voittaa asiakkaan luottamuksen ja saa lopulta kaupan.

River Pools and Span tarina löytyy mainiosta Jay Baerin kirjasta Youtility joka oli esikuvani kun kirjoitin omaa sosiaalisen median oppikirjaani Menesty somessa.

Youtilityn kantava teema on: Pyrkiikö sinun yrityksesi olemaan merkittävä vai hyödyllinen? Mietitkö miten saisit tuotteesi näyttämään kiinnostavilta verkossa. Kysyt väärän kysymyksen. Kun autat ja kysyt miten voin auttaa, luot pitkäaikaisia suhteita kertakaupan sijaan.

Mahtava esimerkki Suomen Tuusulasta on Liikkuvan Venehuollon yrittäjä Petteri Saxberg, joka teki osaamisensa näkyväksi verkossa. Näin hän teki sen:

  1. Petteri etsi Googlesta venehuoltoon liittyvät, useimmin kysytyt kysymykset, avainsananat ja hakulausekkeet.
  2. Hän kirjoitti vastaukset viiteen blogikirjoitukseen jo vuonna 2014. Esimerkiksi: "Miksi trimmi ei toimi perämoottorissa?" on veneilijälle kriittinen kysymys ja siitä tuli paljon puheluita ja kyselyitä Petterille. Hän kirjoitti blogitekstin aiheesta ja vastasi kysymykseen.
  3. Lopputulos: Kun vene tai perämoottori menee rikki tai tarvitsee huoltoa, veneilijä googlaa, löytää blogin, soittaa Petterille ja koska luottamus rakennetaan blogissa, Petterin ei tarvitse käyttää aikaa puhelimessa oman ammattitaitonsa esittelyyn, vaan voidaan sopia työ nopeasti ja tehokkaasti.

Se on sitä salakavalaa myyntiä.