Twitter - toraisa joukko keskustelijoita yhteiskunnan huipulta

24.04.2023

Haluatko keskusteluyhteyden päättäjiin? Ihmisiin, joilla on valtaa ja asemaa yhteiskunnassa? Twitterissä tutustut ihmisiin joita haluat seurata ja joita et tunne, mutta haluat luoda yhteyden. Haluat olla yhteiskunnallisen keskustelun ytimessä. Silloin valintasi on Twitter.

Huomioi, että maailman rikkain mies, Elon Musk osti Twitterin ja nyt on riski, että Twitteristä lähtevät ne joille vihapuheen suitsiminen ja epäasiallisten viestien rajoittaminen on tärkeää. Musk korostaa rajatonta sananvapautta. Odotan mielenkiinnolla miten Twitter kehittyy.

Twitter on aito sosiaalinen media ja viestintäkanava, joka yhdistää ihmisiä ja yhteisöjä ympäri maailmaa. Twitterillä on yksi mullistava ominaisuus. Se kuuluu kaikille. Twitter on avoin media ja monin tavoin lähimpänä perinteistä tiedotusvälinettä kuin muut sosiaalisen median suljetut yhteisöt tai verkostot.

Vajaa miljoona suomalaista käyttäjää (2022), Twitter on kokoaan huomattavasti vaikutusvaltaisempi

  • Twitter toimii hyvänä alustana myös B2B myynnille, pääosassa tällöin keskustelu ja vuorovaikutus. Koska Twitter on keskustelua ihmisten kesken, sen käyttämiseen ja keskusteluun pitää myös panostaa aikaa.
  • Twitterissä tiivistetään sanoma 280 merkin mittaiseen tviittiin. Kuka tahansa voi seurata ketä tahansa ilman hyväksymispyyntöä.
  • Toimittajilla on Twitterissä hyvät apajat löytää juttuaiheita. Jos haluat tulla löydetyksi, käytä aihesanoja eli #hashtageja twiiteissäsi.

Twitteriä käytetään niin yksityiselämään kuin ammattiinkin liittyvissä tarkoituksissa. Käyttäjä voi seurata Twitterissä jotain tiettyä aihetta, lukea uutisia tai seurata yhteiskunnallista keskustelua. Twitter nousee usein esille erilaisten katastrofien, terrori-iskujen tai suurten uutistapahtumien yhteydessä.

Katastrofiviestinnässä Twitteriä käytetään paljon, koska tieto leviää nopeimmin sosiaalisten verkostojen kautta ja koska puhelinlinjojen katketessa ja sähkölinjojen pettäessä Twitter saattaa toimia.

Oma kokemus - yhteys päättäjiin

Kun halusin yhteyden OP ryhmän pääjohtajaan ja minulle tärkeisiin naisjohtajiin, minulla oli strategia. Aloin seurata heitä Twitterissä, kommentoin keskusteluja, joissa olivat aktiivisia ja sain heidät seuraamaan itseäni. Sitten lähetin yksityisviestin, jossa pyysin haastattelua. Sähköposteihin ja puheluihin ei vastattu, mutta Twitterin yksityisviesti toimi.

Olen myös löytänyt runsaasti hengenheimolaisia, seurannut tapahtumia ja osallistunut livetwiittajana tapahtumien sisällön jakamiseen. Muutaman koulutuskeikan olen Twitterin avulla saanut ja se toimii bloggausteni jakamisen alustana, sillä näen Google Analyticsista, että enemmän liikennettä blogikirjoituksiin tulee Twitteristä kuin Facebook-sivulta.

Twitterissä voit nostaa mainosrahalla suosittuja twiittejä paremmin oikean kohdeyleisön silmiin, mutta tehokkaampaa on tehdä liikenteenohjaus verkkosivuille osana markkinointikampanjaasi.

Seuraa minua FutureMarja Twitterissä, keskustellaan lisää. Tästä pääset napsimaan uusia seurattavia - tsekkaa listat.

Jos haluat nopeasti joukon seurattavia, aloita tästä:

Hyödynnä valmiita listoja. Esimerkiksi Parkkisenniemi on tehnyt hyviä listoja joista löytää nopeasti hyödyllisiä seurattavia. Aloituspakkaus, Ukrainan sota, Suomalaiset ministerit ja monia muita.

Yrittäjiä, joilta oppii paljon Twitterin käytöstä:

  • Aino Salonen, Juustominkki, Hakaniemen hallin juustokauppias
  • Henri Alen, Finnjävel, Muru, Pastis, ravintola ja koronakeskustelut ja muut
  • Pete Poskiparta, Vuoden yksinyrittäjä 2021, vuoden taikuri 2014

Kun haluat perustaa Twitter-profiilin, tässä ohjeet