Ansaitse näkyvyyttä somessa ilman mainosrahaa

24.04.2023

Facebook, Linkedin, Instagram, Twitter, Pinterest. Mikä näitä yhdistää? Kaikki ovat tunnettuja somen jättiläisiä ja ovat vakiinnuttaneet paikkansa yritysten markkinoinnissa ja ihmisten arjessa. Postausten, julkaisujen näkyvyys ilman mainosrahaa on näissä kanavissa pudonnut radikaalisti. Sehän tarkoittaa sekä suurta harmitusta ja sitten opettelua uusille tavoille.

Somen alkuaikoina ansaittua mediaa oli paljon, eli julkaisujen ja brändin näkyvyyttä oli mahdollista ansaita, täysin ilman mainosrahaa. Nyt monissa yrityksissä on siirrytty suoraan mainoksiin ja kasvatettu mainosbudjetin kokoa.

Onko ansaittu media ja orgaaninen sisältö menetetty? Onko pakko maksaa, jotta voi ansaita näkyvyyttä ja seuraajia?

Seurailen mielenkiinnolla Neil Patelia, SEOn ja somen osaajaa ja saan hänen vinkeistään, kuten ubersuggestin ilmaisversiosta paljon ajatuksia ja oppeja omaan bisnekseen ja koulutuksiin.

Neil Patel joukkoineen on tutkinut yli 50 000 somepostausta eri maista ja eri toimialoilta ja koettanut löytää ideoita ja oppeja orgaaniseen someen. Raportin perusteella on löytynyt joitain kiinnostavia huomioita. Esimerkiksi, että uutiset, urheilu ja politikka saavat niin näkyvyyttä kuin yleisön reagoimaan, kun taas talouselämän ja verkkokaupan julkaisut eivät niinkään.

Kuusi vinkkiä julkaisuihin

Kokosin raportista muutamia kohokohtia. Eihän näissä opeissa mitään maata mullistavaa uutta ole, mutta jos tarvitset uutta innostusta ja ideoita ilman mainosbudjettia, kokeile.

  1. Löydä postauksiin yhteys ajankohtaisiin uutisiin toimialaltasi & tee omakohtaisia kiinnostavia havaintoja.
  2. Luo otsikoita joissa haastat totuuksia ja kerro oma näkökulmasi.
  3. Luo sisältöä joka vastaa kysymykseen MIKSI.
  4. Haastattele tunnettuja vaikuttajia alaltasi.
  5. Lyhyemmät, noin 700 merkin julkaisut pärjäävät paremmin kuin esimerkiksi yli 2000 merkin julkaisut
  6. Tiedäthän somekanavien erilaiset reaktiot Haha 😆 Vihainen 😡 Surullinen 😢 Rakkaus ❤️ ja Wow 😧 sekä Läheisyys 🥰 - mitä enemmän saat ihmiset reagoimaan muuten kuin peukulla 👍 olet onnistunut.
Huomioithan, että tykkäyksillä saatikka seuraajamäärillä ei ole merkitystä, kun tavoitteena on saada kunnolla myyntiä verkkokaupastasi. Siihen tarvitset timanttisen tavoitteen, toimivan ostopolun, kunnolla määritellyn ideaaliasiakkaan ja systeemin, jolla testaat erilaisten sisältöjen ja mainosten toimivuutta sekä konversiota. Luot sujuvan asiakaskokemuksen ja toimivan kaupan. Noin alkuun.

Ansaittua mediaa, josta tässä puhutaan tarvitset bisneksen perustan luomiseen, luottamuksen rakentamiseen, yrityskulttuurin näkyväksi tekemiseen ja asiakaskokemuksen vuoksi. Tarjoat erilaisia sisältöjä ja tarttumapintaa, johon asiakkaasi voi tarttua ilman mainoksia ja kampanjoita ja joista voit nähdä mikä toimii ja mikä ei.

Neil Patel tiimeineen on tutkinut eri toimialoja ja julkaisujen saamia reaktioita, jakoja ja muita muuttujia ja tehnyt kattavan bloggauksen ohjeineen.

Kun haluat lisää perusteluja ja dataa, lue tästä.
Neil Patel social posts organic traffic.

Sometrendit 2022 avaa vielä enemmän tilannetta yrittäjälle.