Digimarkkinoinnin harjoittelijan Sofia Rögårdin kokemukset

24.04.2023

Moikka!
Nimeni on Sofia ja olin kevään 2022 FutureMarjan digimarkkinoinnin harjoittelijana. Avaan tässä vähän mietteitäni ja kokemuksia kahden kuukauden harjoittelusta. Alkuun täytyy todeta, että kaksi kuukautta kului käsittämättömän nopeasti ja tuntuu, että harjoittelu loppui liiankin nopeasti.
Päällimmäisenä mieleen jäi yhteistyö Marjan kanssa. Se sujui mutkitta ja Marjalta sai aina tukea sekä näkemyksiä. Hän oli myös aina innoissaan oppimaan minulta uutta ja kuulemaan minun ideoitani. Tein töitä pääosin etänä noin kolmena päivänä viikossa. Näimme myös muutamaan otteeseen livenä Marjan kanssa.
Arvostinkin harjoittelussa sitä, että sain kovin vapaat kädet ja tehdä töitä itsenäisesti. Pääsin hyödyntämään kauppakorkeakoulussa oppimaani ja rakentamaan sen päälle oppimalla käytännössä. Marja oli työnantajana erittäin joustava, mikä oli tärkeää kiireiselle opiskelijalle.
Ehdimme suunnitella ja toteuttaa yhdessä monia pieniä projekteja. Isoin niistä oli kuitenkin uusi somemarkkinointiin keskittyvä koulutus. Se piti sisällään koontia kaikista somekanavista, koulutusvideoiden kuvaamista ja lopulta niiden editoimista ja lataamista nettisivuille. Olin myös kehittämässä koulutusvideoiden visuaalista ilmettä.

Pääsin kurkistamaan, millaista markkinointianalytiikka on käytännössä ja miten sitä kannattaa seurata Google Analyticsin avulla. Harjoittelussa opin hyödyntämään monia muitakin digimarkkinoinnin työkaluja, joista on varmasti hyötyä tulevaisuudessa.
Sain uutta näkökulmaa niin digimarkkinointiin kuin henkilöbrändäykseenkin. Sparrasin myös Marjan asiakkaita siinä, millainen markkinointi toimii sosiaalisessa mediassa. FutureMarjan harjoittelu tarjosi tilaisuuden kehittää osaamistani vastuullisessa ja kannustavassa työympäristössä.
Kehotan hakemaan FutureMarjalle töihin, mikäli olet kiinnostunut oppimaan digitaalisen palvelubisneksen pyörittämisestä käytännössä sekä halua oppia digimarkkinoinnin eri osa-alueista.

****

Kiitos Sofia että olit. Opin sinulta paljon uusia näkökulmia, mutta erityisen tärkeää oli TikTok-videoiden tekemisen helppous. Poistit turhat pelot.

Tutustu Sofian suosikkisomeihin. Hyödyllistä tietoa 20-vuotiaan somen käytöstä.

Näin Sofia kirjoitti harjoittelun alkumetreillä Z-sukupolven ääni FutureMarjan digimarkkinointiin.

Ilmoitus, jolla hain harjoittelijoita kevääksi 2022.

Jos kiinnostuit harjoittelupaikasta FutureMarjalla, soita 0456709562 tai laita viestiä. Minulla on jatkuva haku päällä. Hyville tyypeille ja osaaville käsille on aina tilaisuuksia.