Simppeli verkkosivu webnodella

07.07.2023

Sain Marjalta toimeksiannon perustaa uusi verkkosivu, joka helpottaisi erottautumista digimarkkinoinnin & somen sekä psyykkisen valmennuksen palveluiden välillä. Tarkoituksena oli siirtää uudelle futuremarja.com verkkosivulle kaikki blogikirjoitukset, joiden aiheena on sosiaalinen media ja digitaalinen markkinointi, jotta pääverkkosivut marjanousiainen.com keskittyisivät täysin uuteen aiheeseen, psyykkiseen valmennukseen. Tälle uudelle verkkosivulle haluttiin siirtää talteen kaikki vuosien aikana kerätty tieto digimarkkinoinnista. 

Vertailua eri alustoista

Aloitin vertailemalla erilaisia verkkosivualustoja: Wix, Squarespace, Weebly ja Webnode. Tein yhteenvedon näistä eri alustoista ja listasin hyvät ja huonot ominaisuudet. Lue myös bloggaus eri vaihtoehdoista. Näin saat verkkosivut auki 5 päivässä. 

Webnode sai huomattavasti eniten hyviä puolia, joista tärkeimmät olivat:

  • kevyet sivupohjat, jotka nopeuttavat sivun latautumista ja toimintaa
  • sivujen hyvä ja automaattinen visuaalinen asettelu eri laitteilla, jolloin asettelua ei tarvitse erikseen hienosäätää
  • hyvä pohja hakukonenäkyvyydelle

Ainoana suurena miinuksena Webnodessa on hakutoiminto, jonka saa käyttöön vain maksamalla kalleimman käyttöversion.


Verkkotunnuksen määrittely

Webnodella on tarjolla sekä ilmaisia että maksullisia verkkotunnuksia. Voit valita ilmaisen verkkotunnuksen, joka sisältää webnode.com-osion oman verkkotunnuksen perässä, esim. www.nimisivu.webnode.com)

Ostimme oman domainin futuremarja.com Zonerin kautta verkkotunnuksen palveluun. Webnoden valitsemisen ja verkkotunnuksen valinnan jälkeen perustimme tunnukset ja päätimme yhdessä mieluisan mallipohjan, jota oli helppo lähteä muokkaamaan jo olemassa olevan sisällön mukaan.

Helppo ja simppeli verkkosivualusta

Webnodella on useita valmiita malleja, jotka sopivat erilaisiin tarkoituksiin, kuten yritykset, blogit, verkkokaupat jne. Ulkoasu pidettiin blogimaisena sekä yhtenäisenä brändin värien ja muodon kanssa.

Valittu mallipohja oli valmiiksi suunniteltu blogipohjaksi, joka nopeutti sivujen perustamista. Mallipohjaa pystyi helposti muokata lisäämällä vain omat tiedot ja materiaalit mallien tilalle.

Webnodella voi luoda useita sivuja navigointivalikkoon ja mukauttaa jokaisen sivun sisältöä erikseen. Esimerkiksi etusivun, tuotesivuja, yhteystietosivun jne. Webnoden käyttöä helpottaa suomenkielisyys sekä hyvin kattavat ja selkeät toimintaohjeet.

Webnodella on myös muita ominaisuuksia, kuten verkkokauppaominaisuudet, hakukoneoptimointi, analytiikka ja integraatiot eri palveluiden kanssa.

Perustaminen oli oman kokemukseni mukaan suhteellisen yksinkertaista ja sisältöjen muokkaaminen ja lisääminen kävi helposti. Tämän perusteella suosittelisin itse Webnodea erityisesti blogin perustamiseen.

Salla Ikävalko

Täältä pääset psyykkisen valmentajan, Marja Nousiaisen verkkosivuille.