Linkedin - hyväosaisten työelämän hiekkalaatikko

18.04.2023

Oletko timanttinen asiantuntija ja oman alasi ammattilainen? Haluatko oppia ja jakaa keskustellen osaamistasi, haastaa verkostoasi mukaan ja löytää kumppaneita, asiakkaita ja potentiaalisia ihmisiä? Haluatko oppia sosiaalisen myynnin salat? Siinä tapauksessa, Linkedin on sinun kanavasi

Perinteisestä CV-pankista, työnhausta ja rekrytoinneista tutusta Linkedinistä on tullut täysiverinen sosiaalisen median kanava asiantuntijastatuksen rakentamiseen, kilpailuedun ja ajatusjohtajuuden luomisalusta. Suomalaisia käyttäjiä on 1,5 miljoonaa.

Linkedin on sosiaalinen myyntikanava erityisesti b2b myyntiin

Linkedin on kuin businessihmisten Facebook. Se on yksi suurimmista sosiaalisen median verkostoista, kun on kyse liiketoiminnasta. Nykyään alustalla on miljoonia ammattilaisia ​​kaikilta eri aloilta. Linkedinissa hyödynnetään verkostoitumista ja muun muassa luodaan uusia liidejä omille verkkosivustoille. Käyttäjät voivat ladata palveluun ansioluettelonsa, harrastuksensa, kiinnostuksen kohteensa ja saada suosituksia entisiltä esimiehiltä ja työkavereilta sekä suositella muita. Palvelussa jaetaan oman mielenkiinnon mukaisia työelämään liittyviä julkaisuja, kerrotaan itsestä työtekijänä, haetaan töitä verkoston avulla.

  • Toisin kuin Facebook tai Twitter, Linkedinissä sinulla on isompi mahdollisuus tavoittaa orgaanisilla julkaisuilla. Se vaatii toki panostusta aloitukseen, sisältöön ja oman tyylin ja brändin löytämiseen.
  • LinkedInissä voi julkaista omia artikkeleita ja oikeita avainsanoja käyttämällä saat näkyvyyttä ihanteellisten asiakkaiden keskuudessa
  • Linkedin on myös yrityksille mahtava paikka tulla nähdyksi. Olitpa pieni tai suuri yritys, LinkedInin ominaisuudet auttavat sinua varmasti menestymään!

Linkedinissä verkoston koko korreloi myyntimahdollisuuksiin. Tarvitset yleisöä, jotta tulet nähdyksi, löydetyksi ja pääset mukaan keskusteluihin.

Tarvitset keskustelua ja nostoja. Päätä miten ja millä otsikoilla lähdet nostamaan asiantuntijuuttasi. Säännöllisyys ja vuorovaikutus ovat luottamuksen rakentamisen peruspilareita, kuten kaikissa suhteissa ja keskusteluissa.

Aloita perusasioista ja jatka keskustelukulttuurin käynnistämiseen. Kokeile, testaa ja opi erilaisilla otsikoilla, kysymyksillä, tilannekuvauksilla.

Profiili kuntoon

Laita Linkedin profiilisi kuntoon kuudella napakalla ohjeella. Samassa tekstissä 16 vinkkiä sisällöntuotantoon ja kävijöiden ohjaamiseen Linkedinistä varsinaiseen myyntikanavaasi.

Tutustu myös Boomereiden Facebookiin, milleniaalien Instagramiin tai menesty pitämällä hauskaa TikTokissa