Boomereiden Facebook

24.04.2023

Tavoita suuret massat - buustaa euroilla

Luulitko sinäkin, että Facebookissa ei kannata enää viettää aikaa tai markkinoida? Älä usko! Totuus on, että ostokykyisestä ja päättävässä asemassa olevista suomalaisista Facebook tavoittaa juuri sinunkin asiakkaasi. Facebook joka kuuluu nykyisin META konserniin on edelleen suurin ja kaunein. Kasvu on pysähtynyt, mutta suurta romahdustakaan ei ole näkyvissä. Perälauta vuotaa nuoremmista ikäryhmistä.

 • Yrittäjälle oiva - tavoittaa helposti lähes kaikki suomalaiset, myös sinun asiakkaasi. Globaalilla kanavalla tavoittaa myös kansainväliset yleisöt.
 • Facebook = sukukokous, suljettu yhteisö, ryhmät, tapahtumat, koko elämän kirjo iloisesti sekaisin.
 • 43,4 % Facebookin maailmanlaajuisista käyttäjistä on naisia.
 • 56,6 % Facebookin käyttäjistä on miehiä.

Facebook on Internetissä toimiva mainosrahoitteinen yhteisöpalvelu. Alusta tarjoaa käyttäjille mahdollisuuden käyttäjäprofiilin luomiseen sekä yhteydenpitoon ystäviensä kanssa. Facebookissa julkaistaan kuvia, videoita, tekstejä jne. Facebookissa on myös mahdollista liittyä erilaisiin yhteisöihin ja saada tietoa tulevista tapahtumista.

Facebookissa on kanavia niin kirpputoreille, harrastuksille, uutisille kuin opiskelijayhteisöillekin.

Facebookista löytyy myös Stories osio, johon voi jakaa samanlaisia tarinoita kuin esimerkiksi Instagramin tarinaosiossa. Facebookista löytyy myös Marketplace osio, jossa käyttäjät voivat myydä tavaraa ja jopa vuokrata asuntoja. Myös Facebookissa voi tehdä livelähetyksiä. Messenger sovellus, joka toimii chattina.

Messenger ja WhatsApp

Messenger on Facebookin pikaviestintä -sovellus joka toimii asiakaspalvelukanavana ja jossa on myös mainosmahdollisuus. WhatsApp puolestaan on ehkä tunnetuin pikaviestintä -sovellus ja se on monilla käytössä perinteisten tekstiviestien sijaan.

WhatsApissa on joskus yritetty markkinointia, mutta kehnoin tuloksin. Se lähinnä raivostuttaa käyttäjiä. Yhteydenpidon kannalta molemmat ovat erittäin toimivia.

Facebook on yrittäjälle varteenotettava markkinointikanava

 • Facebookin liikeidea on myydä mainostajille mahdollisuutta tehdä palvelun kautta käyttäjille kohdennettua mainontaa.

 • Tavoitat ihanneasiakkaasi kohtuullisella kustannuksella.

 • Toimivat mainontatyökalut, kohdennukset, mukautetut kohderyhmät ja mainospikselin hyödyntäminen.
 • Teet erilaisia sisältöjä mainoksiin kylmälle kohderyhmälle, some-seuraajille, ostaneille asiakkaille ja tosifaneille.
 • Tee sekä orgaanista sisältöä että maksettua markkinointia- tukevat toisiaan.
 • Orgaaninen täysin tehotonta myynnissä ja markkinoinnissa, mutta puoltaa paikkansa asiakaspalvelussa ja brändin vahvistuksena.
 • Myös Facebook-kauppa, teet tuotekatalogistasi suoraa myyntiä.

Facebook-sivun olemassaolo on oleellisen tärkeää sekä oman yritykseni että useiden asiakkaideni myynnin ja markkinoinnin osalta. Facebook-sivu toimii paikkana, josta potentiaaliset asiakkaat käyvät etsimässä arvioita, suositteluja, aukioloaikoja ja osoitetietoja. Facebook-sivu nousee myös helposti Googlen hakutuloksiin.

Lähes kaikki suomalaiset isot yritykset ovat Facebookissa. Sieltä löytyy myös lukuisat määrät pienyrittäjiä. Isot yritykset pyörittävät isoja budjetteja ja tekevät isosti myyntiä, samoin pienet yritykset, jos ovat hoksanneet luoda toimivan Facebook-markkinoinnin systeemin kuten yllä on kuvattu. METAn mainostyökalut ovat samalla tavalla pienten ja suurten yritysten käytössä ja niillä voi kätevästi tehdä mainokset niin Facebook-sivujen kuin Instagram-tilin, Messengerin ja ulkopuolisten alustojen mainoskanaviin.

Pienyrittäjiä - esimerkkejä on valtavasti

Otan esiin erään nuoren konditoria/leipomoyrittäjän, Bakerika Erika Poussan Bakerika joka tuottaa hyvää sisältöä myös TikTokissa ja Instagramissa.

Erika Poussa on oivaltanut eri medioiden erot ja miten erilaiset sosiaalisen median kanavat tukevat toisiaan. Kerran tehtyä sisältöä voi kierrättää ja hyödyntää useissa kanavissa.

Miksi vielä Facebook?

Facebookista on vaikea irtautua kokonaan, koska siellä ovat suuret massat ja monet ryhmät kokoavat keskustelijoita.

Yrittäjälle se on edelleen toimiva markkinointialusta, sillä Business Managerin mainostyökalu toimii ja kohdentamalla voi tavoittaa oman ihanneasiakkaansa. Instagram tukee Facebook-sisältöjä ja julkaisuja voi hyödyntää molemmissa kanavissa.

Tutustu myös

Milleniaalien Instagram

Toraisa joukko keskustelijoita yhteiskunnan huipulta - Twitter

Hyväosaisten työelämän hiekkalaatikko Linkedin

Menesty pitämällä hauskaa! TikTok