Missä somekanavassa sinun pitäisi markkinoida? LINKIT puuttuu

18.04.2023

Sosiaalinen media on vakiinnuttanut paikkansa yrittäjien ja yritysten markkinointikanava. Uusia somekanavia nousee kuin sieniä sateella ja paineet kasvavat. Pitäisi pysyä trendin aallonharjalla ja olla juuri siellä missä asiakkaatkin viettävät aikaa.

Facebookin kuolemasta on puhuttu jo 10 vuotta, mutta niin se vaan porskuttaa. Nyt kaikki puhuvat TikTokista. Pitäisikö se ottaa vakavasti? Linkedin, Twitter, Instagram - valtava määrä kanavia. Aika ei riitä. Räpelletään vähän kaikissa, mutta ei keskitytä mihinkään kunnolla. Eikä tässä vielä edes kaikki, Snapchat, Jodel ja Pinterest ovat monien sosiaalisen median käyttäjien suosikkeja ja yrityksetkin markkinoivat niissä.

Miten yrittäjä osaa valita missä kanavissa hänen kannattaa markkinoida? Liian monet yrittäjät ovat somessa täysin vailla tavoitteita, suunnitelmaa ja myyntiin sidottua toimintamallia. Ethän sinä ole yksi heistä?

Haaskaatko aikaasi tekemiseen, joka ei tuota sinulle euroakaan? Oletko saanut tykkäyksistä euroja? Oletko sinäkin koukuttunut kalastelemaan tykkäyksiä ostavien asiakkaiden sijaan?

Listasin suosituimpien kanavien ominaisuudet, käyttäjämäärät ja käyttäjät ja esittelen tässä nyt suosituimmat sosiaalisen median kanavat.

Tein suosituimmista sosiaalisen median kanavista omat bloggaukset

Boomereiden Facebook

Milleniaalien Instagram

Toraisa joukko keskustelijoita yhteiskunnan huipulta - Twitter

Hyväosaisten työelämän hiekkalaatikko Linkedin

Menesty pitämällä hauskaa! TikTok

Illuusio ikuisesta nuoruudesta Snapchat

Paikallinen puskaradio somessa Jodel

Inspiraation ja unelmoinnin lähde Pinterest